Historie LDT Poldík

21.05.2013 17:53

     Každá pohádka začíná bylo nebylo, ale příběh letního dětského tábora POLDÍK se začal psát v létě roku 1994, kdy si parta nadšenců řekla, že udělá něco pro děti své i kolegů policistů a zaměstnanců, a to tábor o prázdninách. Areál ve Svojšíně měla pronajatý základní organizace NOS PČR při MŘ Plzeň, do níž patřili i naši nadšenci – Jiří Seidl, Dalibor Beran, Petr Hübner a Zdeňka Čechurová. Tábor byl 14denní, absolvovalo celkem 86 dětí a 20 pracovníků, všem se moc líbil a po jeho skončení už bylo jasné, že v dalších letech budou první dva týdny v červenci patřit táboru a dětem.

   V letech 1995 až 1998 jsme tábořili v Bezděkově u Rožmitálu pod Třemšínem, protože o areál ve Svojšíně organizace přišla. Zde jsme si pronajali areál od ŠKODY Plzeň. Byl v krásném prostředí brdských lesů a měl svůj vlastní rybník. Na výlety jsme chodili do Březnice nebo na Třemšín. ŠKODA Plzeň ale začala rozprodávat svůj majetek a nám nezbylo než hledat jiné útočiště. To od nás odešel do Prahy i Dalibor Beran.

   Další roky – 1999 až 2001 jsme strávili opět u Mže, a to v areálu MOVO Plzeň v Ošelíně. Jen jsme si zvykli, už jsme opět putovali dál. Stejně jako škodovka i MOVO areál prodalo. Skončil tábor v Ošelíně a skončil i Petr Hübner.

   A tak naši dva táboroví veteráni, teď už za pomoci Alexandera Burdy, našli areál v obci Kořen v okrese Tachov, kde zůstali celých osm let až do léta 2009. A kdyby jim majitel objektu stále nezvyšoval cenu nájmu, asi by tam byli dodnes.

   V únoru 2010 naší odborové organizaci pronajalo Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje rekreační areál v Mladoticích zastávce a tady zůstaneme až do roku 2018, kdy nám končí smlouva. V letošním roce už i Jirka Seidl a Zdeňka Čechurová s aktivní táborovou činností končí a své dvacetileté dítě předají mladším kolegům, které povede Roman Svoboda.

  Kolik dětí se zúčastnilo a kolik pracovníků pracovalo v uplynulých letech v táboře? To by mohla být anketní otázka :-)

   A co bude dál….???

Zpět